גמילה ממתוקיםהאם גם אתם חייבים משהו מתוק בסוף כל ארוחה? האם אתם מוצאים את עצמכם מתנחמים עם מתוקים כאשר אתם במתח או במצב רוח רע? האם כאשר אתם אוכלים משהו מתוק קשה לכם להסתפק באחד ואתם מרגישים צורך לעוד? אם התשובה על שלושת השאלות הללו היא חיובית, יכול להיות שגם אתם מכורים למתוקים.

מתי התשוקה למתוק הופכת להתמכרות?

רבים עשויים להרים גבה כאשר מקשרים את התשוקה למתוק להתמכרות. התמכרות מתחברת לשימוש בחומרים מסוכנים כמו סמים או אלכוהול, אבל המתוק הוא הרי טעם שאהוב על כולם, נטייה אוניברסאלית, מי לא אוהב מתוק?!

אלא שלפעמים אהבת המתוק שמשותפת לכולם הופכת להיות מוגזמת. רוב האנשים אוהבים מתוק, אך יכולים גם לחיות בלעדיו. רוב האנשים ישמחו לאכול משהו מתוק כשהוא נמצא מולם, אך לא יחפשו אותו באובססיביות כאשר הוא איננו.

אנשים שמכורים למתוק מחפשים את המתוק כל הזמן. אם הם לא מקבלים את "מנת המתוק" שלהם הם חווים תחושה של "קריז", כלומר, זהו צורך גופני שלא יירגע עד שלא יקבל את שלו, וכל עוד הגוף אינו מקבל את מנת המתוק הוא ישדר תחושה של חוסר נוחות וחוסר שקט.

התמכרות למתוק – השלכות שליליות

אכילת מאכלים מתוקים אמנם גורמת להנאה, אך עלולות להיות לה גם השלכות שליליות:

תהליך גמילה ממתוקים

בדרך כלל אנשים פונים לגמילה ממתוקים באחד מהמצבים הבאים:

השמנת יתר, סוכרת או רמות גבוהות וגבוליות של סוכר בדם, הכרה בתלות במתוק ומצוקה שנגרמת בעקבות תלות זו. ככל תהליך גמילה גם גמילה ממתוקים צריכה לכלול 3 מרכיבים כדי שיהיה לה סיכוי להצליח:

עצות בסיסיות למכורים למתוקים המעוניינים להיגמל מהתמכרות זו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן